Blackbird Singing, 2009

Projektet arbejde auditivt med æstetisk konsekvens i et emotionel udfordrende set-up; at forbinde det konkrete lokale og stedlige med debatten omkring det anthropocene i international perspektiv; at præsentere et udvidet skulpturbegreb i konteksten SXS.

Over en strækning på 80 meter af skovejen i Marselisborg Skoven er der ca. 10 meter oppe i 9 bøgetræer  placeret 7 højtalere og 2 subwoofer. Fra højtalerne strømmer lyden af australske fugle. Lyden af de forskellige fuglene som fløjter fra højtaler til højtaler  modificerer og glider over i rytmiske anslag, dog uden på noget tidspunkt at ændre sig til at blive andet end fuglesang.

For publikum som ikke kender projektets præmis konstaterer at fuglene er fra et andet kontinent. De er ikke i tvivl: dette er ikke danske fugle og dog alligevel fugle. Forundringen får de fleste til at kigge op og søge med selvsyn de eksotiske væsner. 

Projektet forhandler det anthropocene i konteksten Marselisborg Skov og skulpturprojektet Sculpture by the Sea. Skoven gæstes dagligt af en væld af borgere som motionere, går tur med deres hunde eller på anden måde udnytter det rekreative område. Med sig bringer borgerne mobiltelefoner, mp3afspillere og andre lydproducerende displays som blander sig med naturens lyde i en udveksling. Således adopterede Solsorten i området op til projektet Blackbird Singing lyde og strofer af de udvalgte australske fugle. 

Materialer: 7 højtalere, 2 subwoofer, forstærker, computer, tyverisikret box, 200 m. højtalerkabel