Blackbird Singing, 2009

Projektet arbejde auditivt med æstetisk konsekvens i et emotionel udfordrende set-up; at forbinde det konkrete lokale og stedlige med debatten omkring det anthropocene i international perspektiv; at præsentere et udvidet skulpturbegreb i konteksten SXS.

Over en str√¶kning p√• 80 meter af skovejen i Marselisborg Skoven er der ca. 10 meter oppe i 9 b√łgetr√¶er¬† placeret 7 h√łjtalere og 2 subwoofer. Fra h√łjtalerne str√łmmer lyden af australske fugle. Lyden af de forskellige fuglene som fl√łjter fra h√łjtaler til h√łjtaler¬† modificerer og glider over i rytmiske anslag, dog uden p√• noget tidspunkt at √¶ndre sig til at blive andet end fuglesang.

For publikum som ikke kender projektets pr√¶mis konstaterer at fuglene er fra et andet kontinent. De er ikke i tvivl: dette er ikke danske fugle og dog alligevel fugle. Forundringen f√•r de fleste til at kigge op og s√łge med selvsyn de eksotiske v√¶sner.¬†

Projektet forhandler det anthropocene i konteksten Marselisborg Skov og skulpturprojektet Sculpture by the Sea. Skoven gæstes dagligt af en væld af borgere som motionere, går tur med deres hunde eller på anden måde udnytter det rekreative område. Med sig bringer borgerne mobiltelefoner, mp3afspillere og andre lydproducerende displays som blander sig med naturens lyde i en udveksling. Således adopterede Solsorten i området op til projektet Blackbird Singing lyde og strofer af de udvalgte australske fugle. 

Materialer: 7 h√łjtalere, 2 subwoofer, forst√¶rker, computer, tyverisikret box, 200 m. h√łjtalerkabel