Garden of Natural Delight 2013

Projektet har flere formål: at arbejde med æstetisk konsekvens i et emotionel udfordrende set-up; at forbinde det konkrete lokale og stedlige med debatten omkring det anthropocene i international perspektiv; at præsentere et udvidet skulpturbegreb i konteksten SXS.

Et 30 meter højt bøgetræ i Marselisborg Skov bliver i begyndelsen af april total indpakket i rødlig lærred med snor, tape og strips og fremstår således 1. juni i konteksten absurd, fremmedgørende  og meningsløs. Forårets løvspring er tilsyneladende gået helt forbi det høje træ, som syner selvlysende rødt i den omkringliggende lysende grønne ny udsprunget løvskov. I løbet af de næste 6 uger anes enkelte bøgeblade her og der i al de røde lærredgrene. Bøgetræet har formået at presse løv frem trods den grundige indpakning. 

Projektet er Bjorn Godwin, AU og mit bidrag til skulpturbegivenheden Sculpture by the Sea og tjente flere formål: at arbejde med æstetisk konsekvens i et emotionel udfordrende set-up; at forbinde det konkrete lokale og stedlige med debatten omkring anthropocene i international perspektiv; at præsentere et udvidet skulpturbegreb som i konteksten bidrog til en større forståelse for skulptur som fænomen. Projektet er en fortsættelse af projektet Egetræ, 2012.

Materialer: 30 m. bøgetræ, 120 meter rødt lærred, 200 meter snor, 458 strips, 31 ruller tape.