15m3, 2013

Projektet udfordrer begrebet æstetisk konsekvens af det anthropocene. 30.000 års udvasket australsk sand er importeret til Danmark for at performe med den materialitet og konsistens som 30.000 års udvaskning har formet det til.

15m3 rødt australsk sand ligger udstrakt på den sortmalede gulv i et væld af toppede volde i Skulptursalen til venstre på Den Frie. Det oxydrøde farvemasse glitrer metallisk i lyset og for udenforstående er det svært at aflæse materialiteten. Er det et krydderi, pigment eller er det SAND? 

Sandet performer som fremmedelement i udstillingskonteksten både med en fascinerende og mystisk aura, som på samme tid koder for noget tillokkende eksoterisk og ildevarslende farligt. 

Sandet er resultatet af de sidste 30.000 års udvaskning, som er foregået siden den sidste istid dækkede et område fra Antarktis op til det midten af Australien. Projektet udfordrer begrebet æstetisk konsekvens af det anthropocene. 30.000 års udvasket australsk sand er importeret til Danmark for at performe med den materialitet og konsistens som 30.000 års udvaskning har formet det til. Sandet må importeres lovligt til Danmark fordi det er helt tømt for vækst-udsætninger. Projektet er udviklet i samarbejde med Bjorn Godwin, AU. 

Materiale: 15m3 rødt australsk sand, 80m2 gulvplader, 100 m2 plastik