BURN BABY BURN 2015

Projektet har flere formål: at arbejde med æstetisk konsekvens i et emotionel udfordrende set-up; at forbinde det konkrete lokale og stedlige med debatten omkring det anthropocene i international perspektiv; at præsentere et udvidet skulpturbegreb i konteksten SXS.

Et område på godt 200 m2 langs Marselisborg Strand fremstår pludselig i sammenhænget afbrændt, sodet og udraderet. På den omkringliggende skov ses tydelige tegn på brandskader og umiddelbart ser området ud til at have været udsat for en voldsom brand. Er det hærværk? Et uheld? Er det et kunstværk? 

I forbindelse med SXS 2015 nedbrændte jeg med Bjorn Godwin, AU et stykke af Marselisborgstranden som vores bidrag til skulpturfestivallen. Projektet tjente flere formål: at arbejde med æstetisk konsekvens i et emotionel udfordrende set-up; at forbinde det konkrete lokale og stedlige med debatten omkring det anthropocene i international perspektiv; at præsentere et udvidet skulpturbegreb som i konteksten bidrog til en større forståelse for skulptur som fænomen.

Materiale: Godt 200m2 Rosenhybenbuske, Hede Danmark