biologi,56x56cm, JGK
doku brænderigaarden 16
IMG_4576
doku brænderigaarden 5
Stille Leben 1
stille leben 7

RØD GRØN perspektiv

Rød Grøn Objektiv er et 3D stereofotoprojekt som udfordrer synet som sans. Billederne kan ses og opleves på 4 forskellige måder med rød/grøn stereobriller og det er op til den enkelte publikum selv at vælge anskuelsesmodus.

Sommerlandskabet i Danmark byder, udover det historisk refererende og kanoniserede landskabsmotiv, ofte på salgsboder langs vejene og i særlige passager, hvor den forbipasserende kan handle lokalt. Boderne indeholder alt lige fra kasseret husgeråd, tøj, nips til hjemmesyltede marmelade, et væld af hjemmedyrkede grøntsager og meget andet. Jeg oplever artefakt-delen af boderne som en vigtig mellemstation for det kasserede inden genbrugscentralens store containere for Småt Brandbart. Artefakterne udgør stadig en værdig for ejerne, og boderne er stedet, hvor værdien genforhandles mellem prisen som ejerne forlanger, og det den forbipasserende vil give. For at fremme salget er artefakterne arrangeret og præsenteret på borde, hylder og i kasser med den særlige æstetiske sans som bodens ejer besidder. Jeg er dybt fascineret af disse boder, dette væld af historiske artefakter og den særlige form for folkeæstetik, hvormed objekterne præsenteres. 

Med et stereokamera gennemfotograferer jeg boderne og bearbejder materialet i photoshop til forskellige formål. Rød Grøn Objektiv er et 3D stereofotoprojekt som udfordrer synet som sans. Billederne kan ses og opleves på 4 forskellige måder med rød/grøn stereobriller og det er op til den enkelte publikum selv at vælge anskuelsesmodus. Bodernes æstetiske univers og stereofotoets mulighed for at skabe rumlige opleves, forenes her i et nyt fotografisk univers.   

Materiale: Vejboder med ting og ragelse, stereokamera m. dobbeltselvudløser, silverprint, formskårne dipolplader